Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/kharya/public_html/index.php:3) in /home/kharya/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/kharya/public_html/index.php:3) in /home/kharya/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/kharya/public_html/index.php:3) in /home/kharya/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 426
Hoe komen de kinderen binnen bij Arya Dewaker - Kinderhuis Aryadewaker

Default teaser

Hoe komen de kinderen binnen bij Arya Dewaker

Hoe komen de kinderen binnen bij Arya Dewaker?

 

Wanneer er kinderen in aanmerking willen komen voor toelating bij Arya Dewaker zijn er zeven mogelijkheden. Van vijf daarvan wordt erg veel gebruik gemaakt. 

Fase 1; Er komen mensen bij het bureau kinderhuis (BKH) binnen met de melding dat er kinderen in een zodanige situatie verkeren dat ze onmogelijk meer thuis kunnen wonen. Er wordt over de situatie gesproken maar de mensen die de melding hebben gemaakt worden door verwezen naar jeugdzorg. Jeugdzorg zal dan een onderzoek uitvoeren naar de leefsituatie van het kind. 

Fase 2; Het kan ook zo zijn dat er een melding wordt gemaakt bij bureau jeugdzorg en dat aan de hand van hun onderzoek wordt besloten dat het beste voor het kind is dat het uit huis geplaatst wordt. Bureau jeugdzorg neemt dan contact op met het BKH en er wordt dan middels een gesprek gekeken of toelating een optie is. 

Fase 3; De jeugdpolitie is ook een mogelijkheid. Er wordt bij hen een melding gemaakt van een kind dat bijvoorbeeld mishandeld wordt. Jeugdpolitie neemt dan contact op met het BKH en bespreekt de situatie. BKH verwijst ze vervolgens naar bureau jeugdzorg waar vervolgens een onderzoek plaatsvindt. De jeugdpolitie wordt meestal door derden  ingeschakeld. 

Fase 4; De kinderen kunnen ook via stichting van het kind binnen komen. Hier zitten kinderen die seksueel misbruikt zijn. Na hun behandeling bij de stichting wordt er onderdak voor hen gezocht omdat ze negen van de tien keer niet meer terug naar huis kunnen. Ook dit gaat via het BKH alleen wordt hier jeugdzorg niet ingeschakeld omdat stichting van het kind het onderzoek al heeft gedaan. Die gegevens gaan overigens wel mee naar hier. 

Fase 5; Het is ook mogelijk dat kinderen door verschuiving bij Arya Dewaker terecht komen. Hier wordt mee bedoeld dat het kind eerst in een andere tehuis heeft gewoond maar door omstandigheden moet verhuizen. Wanneer er plaats is kunnen ze hier terecht-komen. De hele procedure van onderzoek door jeugdzorg wordt hier achterwege gelaten omdat dat bij binnenkomst bij het andere tehuis al is uitgevoerd. 

Fase 6; Kinderen kunnen ook binnenkomen via Bufas (bureau familie rechterlijke zaken). Bufas maakt een rapport over de situatie van het kind dat, zoals de rechter dat heeft bepaald, niet meer thuis kan wonen. Ook in dit geval wordt bureau jeugdzorg niet ingeschakeld. 

Fase 7; Een situatie die niet vaak voorkomt is dat kinderen binnen komen via Stop Geweld tegen Vrouwen. Hier komen moeders binnen die op wat voor een manier dan ook in een gewelddadige thuissituatie verkeren. Wanneer zij worden toegelaten binnen het kinderhuis, dus wanneer ze hier kunnen komen wonen gaan de kinderen automatisch mee.                                                                                                

Nadat de kinderen op een van de bovenstaande manieren zijn binnengekomen vinden er gesprekken plaats met het BKH, de verantwoordelijken die het kind hebben binnen gebracht en het kind zelf. Er worden dan dingen besproken als wat het kind binnen het kinderhuis kan verwachten, of het hier wel echt wil komen wonen etc. Mede aan de hand van dit gesprek wordt er samen met de voorzitter van het kinderhuis bepaald of het kind binnen kan komen. 

Om binnen te komen moet het kind gezond zijn, niet te oud zijn, tussen de 4 en 10 jaar, en ze moeten voor een deel van hindostaanse komaf zijn, terwijl geloof/godsdienst van kind geen rol. Het is echter wel zo dat ze hier volgens het vedische geloof zullen worden opgebracht.

Naast deze factoren moet het kind ook nog de volgende dingen bij zich hebben, foto, pasfoto, vaccinatie boekje, uittreksel van het bevolkingsregister, kopie van het familieboek, schoolrapport, afschrijvingsbrief van school, verhuisbiljet, wormkuur gehad hebben, rapport van jeugdzorg, doktersverklaring dat ze vrij zijn van besmettelijk ziektes.

Het is ook gebruikelijk dat de kinderen van hun ouders elke maand een bijdrage van tien srd. krijgen maar dat gebeurt vrijwel nooit omdat de meeste ouders te arm of te onverantwoordelijk zijn om dat daadwerkelijk te doen.